2020 Η χρόνια του παροπλισμού

Η χρόνια που διανύουμε όπως φαίνεται θα είναι πολύ άσχημη για την Ελληνική ακτοπλοΐα καθώς θα βρει πολλά πλοία να εκτελούν μειωμένα δρομολόγια, πλοία παροπλισμένα αλλά και παροπλισμό του μεγαλύτερου μέρους των ταχύπλοων.

Το μεγαλύτερο πλήγμα όπως όλα δείχνουν, θα το δεχτούν οι εταιρείες που έχουν κυρίως ταχύπλοα, ο λόγος πολύ απλά είναι η μη συμφέρουσα δρομολόγηση τους. Τα ταχύπλοα είναι γνωστό ότι έχουν πολύ περισσότερα έξοδα από τα συμβατικά πλοία, κάτι που κάνει δύσκολη την δρομολόγηση τους ειδικά στο χρονικό διάστημα που θα υπάρχει το μέτρο μεταφοράς επιβατικού κοινού κατά το 50% της χωρητικότητας του εκάστοτε πλοίου.

Με την μέχρι τώρα κατάσταση αλλά και με τις εκτιμήσεις για τους αμέσως επόμενους μήνες, τα αποτελέσματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Η μόνη περίοδο που φαίνεται πως θα υπάρχει μία μικρή ανάκαμψη, είναι περί τα μέσα Ιουλίου κι έπειτα, εκεί ίσως δούμε να προστίθενται δύο ταχύπλοα κι ένα συμβατικό στα ήδη μέχρι τότε δρομολογημένα πλοία.

Οποιοδήποτε “άνοιγμα” γίνει σχετικά με την δρομολόγηση παροπλισμένων πλοίων, θα γίνει μετά τα μέσα Ιουλίου και σίγουρα με δειλά δειλά βήματα. Δεν θα έχουμε μια σεζόν σαν την περσινή σε καμία περίπτωση, σε κάποιο χρονικό διάστημα που θα κινούνται 15 πλοία, αν αυτά γίνουν 16, τότε θα μιλάμε για μια μικρή ανάκαμψη.

Μια δύσκολη σεζόν, με πολλά πλοία και κυρίως ταχύπλοα παροπλισμένα αλλά και αρκετά προβλήματα τόσο στο επιβατικό κοινό όσο και στις ναυτιλιακές εταιρείες.