Απο το γρήγορο στο αργό κι απ” το πολύ στο λίγο φέτος

Πέρυσι ήταν η χρονιά του “γρήγορου” καθώς είδαμε έναν πραγματικό χείμαρρο από δρομολογήσεις ταχύπλοων. Πολλά ταχύπλοα και μάλιστα από νωρίς τάραξαν τα νερά του αιγαίου.

Επειδή πέρυσι είχαμε πραγματικά βροχή δρομολογήσεων, θα δούμε τα στατιστικά του 2018 ώστε να καταλάβουμε την ακόμα πιο μεγάλη διαφορά.

Από 23 Μαρτίου έμπαινε στο “παιχνίδι” η Seajets δρομολογόντας το Super Jet στην γραμμή Πειραιάς – Τήνος – Μύκονος – Νάξος – Θήρα.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 30 Μαρτίου ακολουθούσε η Hellenic Seaways όπου “έβγαζε” το Highspeed 4 με αναχώρηση από τον Πειραιά για Πάρο και Νάξο.

Επίσης την ίδια μέρα κάνει την εμφάνιση του και το Speedrunner 3 της Aegean Speed Lines όπου μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Σίφνος – Σέριφος – Μήλος – Κίμωλος.

Τον επόμενο μήνα ακολούθησαν από τις πρώτες μέρες κι άλλες δρομολογήσεις ταχύπλοων, που αργότερα έγιναν ακόμη περισσότερα.

Την 4η Απριλίου ένα ακόμη ταχύπλοο κάνει την εμφάνισή του, το Flying Cat 4 το οποίο “κουμπώνει” στην γραμμή, Ραφήνα – Μύκονος – Νάξος – Ίος – Θήρα.

Την επόμενη ακριβώς μέρα η απάντηση είναι καθοριστική, ένας “δυνατός παίχτης” έρχεται να μπει στο παιχνίδι, το Highspeed 7 της Hellenic Seaways αρχίζει δρομολόγια στην γραμμή Ηράκλειο – Θήρα – Ίος – Πάρος – Μύκονος.

Αναμφίβολα πρόπερσι ζήσαμε μια πραγματική ναυμαχία ανάμεσα στα ταχύπλοα, η φετινή σεζόν δεν μοιάζει να είναι πολύ αισιόδοξη καθώς η κίνηση είναι εμφανώς πεσμένη. Τα μέχρι τώρα στατιστικά δεν μπορούν να υποσχεθούν πολλά ούτε για τα ταχύπλοα αλλά ούτε και για τα συμβατικά πλοία. Τουλάχιστον για τον μήνα Ιούνιο, τα πλάνα είναι πολύ φτωχά σχετικά με ενδιαφέρον δρομολογήσεων ταχύπλοων.

Μια μικρή ακτίδα φωτός φαίνεται από την 25η Ιουνίου κι έπειτα, εκεί θα δούμε κάποιους “παίχτες” να μπαίνουν στο παιχνίδι αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε εικονες σαν το καλοκαίρι του 2019.

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση και ο εφοπλιστή κύριος Στεφάνου ο οποιος μιλησε προ ημερων στο Marinews για την δρομολόγηση ταχύπλοων.

Η σύγκριση των μέχρι τώρα μηνών με τους αντίστοιχους μήνες του 2018, μόνο συγκρίσιμοι δεν μπορούν να είναι στους αριθμούς καθώς μιλάμε για την “μέρα με την νύχτα” πραγματικά. Το 2018 και 2019 λοιπόν οι χρονιές του γρήγορου και το 2020 ίσως η χρονιά του αργού με μειωμένα δρομολόγια αλλά και ίσως μειωμένες ταχύτητες