Προσάραξη φορτηγού πλοίου στην Αιδηψό

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αιδηψού για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» Ν.Π. 12245 σε βραχώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της ν. «Στρογγυλής» στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, με επιβαίνοντες επτά (07) μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή τυχόν συνδρομής, ενώ σύμφωνα με δήλωση του 56χρονου Πλοιάρχου ανωτέρω Φ/Γ πλοίο, κενό φορτίου, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από το λιμένα Ψαχνών Ευβοίας με προορισμό το λιμένα Θεσσαλονίκης, παρέκκλινε της πορείας του λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα να προσαράξει σε βραχώδη αβαθή περίπου δύο (02) μέτρα από τη στεριά.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενεργοποιήθηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού.

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω Πλοίαρχος και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Στο σημείο βρίσκονται δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ρυμουλκό ”ΑΧΙΛΛΕΑΣ” Ν. Βόλου 576 με το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσπάθεια αποκόλλησης, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

PHOTO: www.lamiareport.gr