Συγκρούσεις πλοίων με φάλαινες

Canada whales

Περισσότερα από 8.000 πλοία που πλέουν στα ύδατα του Αγίου Λαυρεντίου στις εκβολές του ποταμού στον Καναδά κάθε χρόνο, θέτουν σε κίνδυνο τις φάλαινες Beluga – Ρυγχοφάλαινες – Μπλε φάλαινες – Πτεροφάλαινες που συχνάζουν στο σημείο και έχουν πεθάνει από συγκρούσεις με πλοία.

Όμως το 2013, δεν υπήρξαν θάνατοι φαλαινών από συγκρούσεις με πλοία γιατί αντί για την επιβολή κανονισμών στους εφοπλιστές, η κυβέρνηση συνεργάστηκε με τη βιομηχανία και τους επιστήμονες να αναπτύξουν τρόπους για την ελαχιστοποίηση των συγκρούσεων.

Η Επιτροπή καθώς έκανε διάφορα σενάρια για την αποφυγή συγκρούσεων, διαπίστωσε ότι η επιβράδυνση ταχύτητας των πλοίων σίγουρα θα μείωνε τις συγκρούσεις των φαλαινών με πλοία, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αυξήσει το χρόνο των πλοίων στις διαδρομές.

Μια άλλη ιδέα ήταν τα πλοία να αποφεύγουν τις θαλάσσιες οδούς όπου συχνάζουν φάλαινες, αλλά η ομάδα διαπίστωσε ότι ούτε κι αυτό μπορει να γίνει.

Η ομάδα διερεύνησε όλα τα σενάρια και έφτασε σε μια στρατηγική ιδέα που θα είναι λιγότερο άσχημη για όλους: Να μειώσουν τα πλοία εθελοντικά την ταχύτητά τους και να αποφεύγουν ορισμένες περιοχές στην Αγίου Λαυρεντίου εκβολές του ποταμού.

Δημοσιεύτηκε από τον στις Ιούν 24 2016 στην θεματική ενότητα Διεθνή

Μπορείτε να παρακολουθείτε την δημοσίεύση αυτή μέσω του καναλιού RSS 2.0

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Sea Speed Ferries

Golden Star Ferries


Diavlos Salvage Towage Ltd


Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση