Δεύτερος ξαφνικός θάνατος στην υπόθεση του Noor 1

Μέλη του πληρώματος στο πλοίο «Noor One», με το οποίο μεταφέρθηκε η ηρωίνη στην Ελλάδα, οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, Τρίτη 24 Ιουνίου 2014. Ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι έξι από τους 14 συλληφθέντες για τη μεταφορά 138 συσκευασιών με ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια θανάτου 32χρονου Ινδού, μέλους του πληρώματος του πλοίου Noor 1, που είχε εντοπιστεί με δύο τόνους ηρωίνης τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα.

Φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου 32χρονου θα ρίξει τις επόμενες ημέρες η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί στη σορό του, αλλά και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο κατηγορούμενος μαζί με άλλους εννέα συμπατριώτες του αποτελούσαν μέλη του πληρώματος του Noor 1 και είχαν αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ωστόσο φιλοξενούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας.

Στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να νοικιάσουν μια κατοικία, ωστόσο οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν αλλά και το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες στην παρουσία της αστυνομικής συνοδείας αποθαρρύνονταν δεν το επέτρεψαν.

Ο Ινδός πρώτος μηχανικός του πλοίου είχε υποστηρίξει στην απολογία του ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο των πακέτων, που είχαν φορτωθεί στο πλοίο στο Σουέζ από μικρότερο σκάφος.

Σημειώνεται πως πριν μερικούς μήνες είχε αποβιώσει στις φυλακές Κορυδαλλού άλλος κατηγορούμενος τουρκικής καταγωγής που εθεωρείτο ως ένας από τους οργανωτές της διακίνησης ηρωίνης. Πρόσφατα εξάλλου αποκαλύφθηκε ότι την τελευταία διετία είχαν διαπραχθεί στην Τουρκία και στην Ολλανδία έξι δολοφονίες που σχετίζονταν έμμεσα ή άμεσα με την υπόθεση της ηρωίνης.

Πηγή: www.ethnos.gr