Η Λέσβος στο επίκεντρο του γερμανικού δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ_ΓΕΡΜΑΝΩΝ_ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ_ΛΕΣΒΟΣ2 Copyright Perifereia Boreiou Aigaiou

Στην προβολή της Λέσβου και των πολλαπλών πλεονεκτημάτων του νησιού συνέβαλε το ταξίδι τριών Γερμανών δημοσιογράφων και μιας φωτογράφου που διοργάνωσε το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας από 29 Ιουλίου εώς 03 Αυγούστου 2016, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η δράση αυτή είχε σαν στόχο την εδραίωση θετικού κλίματος στα γερμανικά Μ.Μ.Ε. και στο γερμανικό τουριστικό κοινό για τη Λέσβο, εντάσσεται δε στην ευρύτερη στρατηγική επικοινωνία του Ε.Ο.Τ., η οποία αποσκοπεί στην προώθηση στο εξωτερικό των νησιών του Βόρειοανατολικού Αιγαίου, των οποίων οι τουριστικές κρατήσεις έχουν υποστεί πίεση λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις άγνωστες φυσικές ομορφιές της Λέσβου, τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο του νησιού, να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τοπικούς δημιουργούς λαϊκής τέχνης, καθώς και γαστρονομικές περιηγήσεις. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης και τη συμμετοχή των δημοσιογράφων σε μία σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Λεσβιακό Καλοκαιρι”.