Το αρματαγωγό Ικαρία στη μεγάλη φωτιά της Σάμου

Σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο, είναι η φωτιά που ξέσπασε στη Σάμο, έπειτα από την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του Στρατού και εθελοντών. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ τα μεσάνυχτα έφτασε το αρματαγωγό «Ικαρία» του Πολεμικού Ναυτικού που είχε αποπλεύσει το πρωί του Σαββάτου 9/7 από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σήμερα Κυριακή αναμένεται να μεταβούν στο νησί από την Καβάλα 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ και από τη Μυτιλήνη αναμένονται 10 άτομα πεζοπόρου πυροσβεστικού τμήματος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή, με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Φως στις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς θα ρίξει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Ήδη, το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Σάμου προχώρησε στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 46 και 23 ετών, οι οποίοι θα οδηγηθούν την Κυριακή στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Κάτοικοι κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια και μιλούν για εργασίες ηλεκτροκόλλησης που έγιναν υπό αέρα κι άναψαν τις μοιραίες σπίθες.

Πηγή: salamina-press.blogspot.gr